Извештај за платенотo политичко рекламирање на радиодифузерите

image_pdfimage_print

Скопје, 22.12.2020 – Врз основа на обврската од член 76-д став 7 од Изборниот законик, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги до Државната изборна комисија достави Извештај за платеното политичко рекламирање на радиодифузерите, кој беше усвоен од Советот на Агенцијата на вчерашната 46-та седница за 2020 година.

Извештајот се доставува пред исплатата на трошоците за објавеното платено политичко рекламирање, од страна на ДИК, со средства обезбедени од Буџетот на државата, исклучиво наменети за финансирање на радиодифузерите за објавување платено политичко рекламирање на учесниците во изборниот процес.

Извештајот може да се преземе на следниот линкAccessibility

Accessibility