Вонреден програмски надзор врз операторот Скрембл

image_pdfimage_print

Скопје, 11 јануари 2021г. – Врз операторот Скрембл од Ново Село, извршен е вонреден програмски надзор за да се утврди дали ги реемитуваа програмските сервиси коишто беа регистрирани во Агенцијата врз основа на Генералниот лиценциран договор (2017-2019) склучен помеѓу имателите на права, ЗАМП и операторите, а чија важност беше заклучно со 31.12.2020 година.

Надзорот покажа дека операторот престанал со реемитување на програмските сервиси кои беа регистрирани во Агенцијата врз основа на Генералниот лиценциран договор, а чија важност беше заклучно со 31.12.2020 година.

Извештајот е достапен на линкот:

Скрембл – (член 141 од ЗААВМУ) – 11.01.2021Accessibility

Accessibility