Редовен програмски надзор врз МРА 1, МРА 2 и МРА 3

image_pdfimage_print

Скопје, 21 јануари 2021г. – За обврските за употреба на јазикот во програмите, дневно емитување најмалку 18 часа програма на радио и исполнување на квотата за емитување изворно создадена инструментална, вокална и/или вокално – инструментална музика, редовен програмски надзор е извршен врз радио програмските сервиси на Јавното радиодифузно претпријатие МАКЕДОНСКА РАДИОТЕЛЕВИЗИЈА – МРА 1, МРА 2 и МРА 3.

При надзорот не се констатирани прекршувања на обврските од ЗААВМУ.

Извештаите се достапни на линковите:

МРА 1 (член 64, член 90, член 92 став 4 од ЗААВМУ) – 21.01.2021

МРА 2 (член 64, член 90, член 92 став 4 од ЗААВМУ) – 21.01.2021

МРА 3 (член 64, член 90, член 92 став 4 од ЗААВМУ) – 21.01.2021Accessibility

Accessibility