Контролен програмски надзор врз Телевизија Плус Куманово

image_pdfimage_print

Скопје, 26 јануари 2021 – По изречената мерка јавна опомена упатена заради непочитување на правилата за рекламирање и истекот на временскиот рок за законско усогласување, извршен е контролен програмски надзор врз Телевизија Плус Куманово којашто емитува програма на локално ниво.

Надзорот покажа дека во целост е постапено по решението за изрекување мерка јавна опомена.

Извештајот е достапен на линкот:

Телевизија Плус (член 100 став 1 од ЗААВМУ) – 26.01.2021Accessibility

Accessibility