Контролен програмски надзор врз операторот Инел Интернационал

image_pdfimage_print

Скопје, 28 јануари 2021 – Со цел да се утврди дали операторот Инел Интернационал од Кавадарци престанал да ги реемитува програмските сервиси коишто беа регистрирани во Агенцијата врз основа на Генералниот лиценциран договор (2017-2019) склучен помеѓу имателите на права, ЗАМП и операторите, а чија важност беше заклучно со 31.12.2020 година, Агенцијата изврши контролен програмски надзор.

 

При надзорот беше констатирано дека операторот во целост постапил по упатеното Решение за јавно опоменување и за исклучување на реемитувањето на програмските сервиси.

Извештајот е достапен на линкот:

Инел Интернационал (член 141 од ЗААВМУ) – 28.01.2021Accessibility

Accessibility