Редовен програмски надзор врз операторите Глобалсат, Кабел Ас КТВ, Канал 16, Комбо 2003 и Мултимедија Нетворк Л

image_pdfimage_print

Скопје, 28 јануари 2021 – За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз операторите Глобалсат од Скопје, Кабел Ас КТВ од Македонски Брод, Канал 16 од Ресен, Комбо 2003 од Куманово и Мултимедија Нетворк Л од Гостивар.

При надзорот не се констатирани прекршувања.

Извештаите се достапни на линковите:

Глобалсат (член 64 став 2, член 141 од ЗААВМУ) – 28.01.2021

Кабел Ас КТВ  (член 64 став 2, член 141 од ЗААВМУ) – 28.01.2021

Канал 16 (член 64 став 2, член 141 од ЗААВМУ) – 28.01.2021

Комбо 2003 (член 64 став 2, член 141 од ЗААВМУ) – 28.01.2021

Мултимедија Нетворк Л (член 64 став 2, член 141 од ЗААВМУ) – 28.01.2021Accessibility

Accessibility