Контролен програмски и административен надзор врз ТВ Спектра, ТВ Ускана Медиа и Телевизија Плус

image_pdfimage_print

Скопје, 11.02.2021 – По истекот на рокот за усогласување со мерките јавна опомена, изречени за различни законски прекршувања, извршен е контролен програмски и административен надзор врз ТВ Спектра од Лабуништа, ТВ Ускана Медиа од Кичево и Телевизија Плус од Куманово.

Надзорот покажа дека трите радиодифузери во целост постапиле по Решенијата за изрекување мерка јавна опомена.

Извештаите се достапни на линковите:

ТВ Спектра (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 11.02.2021

ТВ Спектра (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 11.02.2021

ТВ Спектра (член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 11.02.2021

ТВ Ускана Медиа (член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 11.02.2021

Телевизија Плус (член 64 став 1 од ЗААВМУ) – 11.02.2021Accessibility

Accessibility