Контролен програмски и административен надзор врз Телевизија Плус

image_pdfimage_print

Скопје, 12 февруари 2021 – По изречените мерки јавна опомена, упатени заради непочитување на правилата за заштита на малолетните лица и необјавување на информации коишто треба да се направат достапни до корисниците, извршен е контролен програмски и административен надзор врз Телевизија Плус Куманово којашто емитува програма на локално ниво.

Надзорот покажа дека во целост е постапено по решенијата за изрекување мерка јавна опомена.

Извештаите се достапни на линковите:

Телевизија Плус (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 11.02.2021

Телевизија Плус (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 11.02.2021Accessibility

Accessibility