Редовен административен надзор врз 12 издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 15 февруари 2021 – Врз 12 издавачи на печатени медиуми извршен е редовен административен надзор за обврските за објава на импресум.

Надзорот ги опфати печатените медиуми Нова Македонија, Слободен печат, Вечер, Коха, Лајм, Фокус, Зенит, Јени Балкан Хафталик Бултен, Штипски глас, Порта, Економија и бизнис и Зелена берза.

Надзорот покажа дека обврската од Законот за медиуми е исполнета кај сите печатени медиуми.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на линкот:

Општ извештај (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 12.02.2021Accessibility

Accessibility