Редовен програмски надзор врз операторот Инфел-КТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 22 февруари  2021 – За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз операторот Инфел-КТВ од Охрид.

Со надзорот е констатирано дека операторот за своите корисници ги реeмитува програмските сервиси “Tring Family”, Club TV, “Tring Internacional”, “Erlodi”, Kanal D Drama” и “Auronews Albania” кои не се опфатени со потврдите за регистрација на програмски пакети издадени од Агенцијата.

Извештајот е достапен на следниот линк

Инфел-КТВ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 22.02.2021

Accessibility