Мерки јавна опомена за операторите Алтра Сат 2000 и Пет Нет

image_pdfimage_print

Скопје, 28.04.2021  Советот на Агенцијата на денешната 12-та седница, врз основа на констатации од извршен надзор каде е утврдено реемитување на програмски сервиси кои не се регистрирани во Агенцијата согласно членот 141 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, донесе Решенија за изрекување на мерка јавна опомена за операторите  Алтра Сат 2000 од Охрид и Пет Нет од Гевгелија.

Мерките јавна опомена се достапни на линковите:

Алтра Сат 2000 – (член 141 од ЗААВМУ) – 28.04.2021

Пет Нет – (член 141 од ЗААВМУ) – 28.04.2021

Accessibility