Редовен програмски надзор врз операторите Кабел и Антена АС КТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 07.06.2021г – За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз операторите КАБЕЛ од Струмица и АНТЕНА АС КТВ од Кичево.

При надзорот констатирано е дека кабелскиот оператор КАБЕЛ за своите корисници го реемитува програмскиот сервис „BNT4“, додка кабелскиот оператор АНТЕНА АС КТВ за своите корисници ги реемитува програмските сервиси „Russia Tuday“ и „Russia Tuday Documenatary“.

Извештаите се достапни наследните линкови:

КАБЕЛ – (член 64 став 2 и член 14 од ЗААВМУ) – 07.06.2021

АНТЕНА АС КТВ – (член 64 став 2 и член 14 од ЗААВМУ) – 07.06.2021Accessibility

Accessibility