Редовен програмски надзор врз ТВ Шења

image_pdfimage_print

Скопје, 08.06.2021г. – Редовен програмски надзор за обврската најмалку 51% од вкупно емитуваните програми во текот на годината да бидат европски аудиовизуелни дела и телевизиските програмски сервиси на државно ниво, и од својот буџет да одвојат најмалку 10% за европски аудиовизуелни дела од независни продуценти, при што половина од истите да бидат произведени во последните пет години, е извршен врз ТВ Шења.

При надзорите не се констатирани прекршувања.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

ТВ Шења – (член 91 став 1 од ЗААВМУ) – 08.06.2021

ТВ Шења – (член 91 став 2 од ЗААВМУ) – 08.06.2021Accessibility

Accessibility