Редовен административен надзор врз 16 издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 09.06.2021г. – Врз 16 издавачи на печатени медиуми извршен е редовен административен надзор за обврските за објава на импресум.

Надзорот ги опфати печатените медиуми „Нова Македонија“, „Слободен печат“, „ Вечер“, „Коха“, „Лајм“, „Фокус“, „М Магазин/Авто плус“, „Јени Балкан Хафталик Бултен и Бахче“, „Економија и бизнис“, „Убавина и здравје и Руски доктро“, „Порта 3“, „Шења“, „Скопско ехо“, „Зелена берза“, „Лице влице“ и „Instore“.

Надзорот покажа дека обврската од Законот за медиуми е исполнета кај сите печатени медиуми.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на линкот:

Општ извештај – (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 09.06.2021Accessibility

Accessibility