Изречени мерки јавна опомена за операторите Кабел и Антена АС КТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 11.06.2021 година – Советот на Агенцијата на 17-та седница одржана на 9 јуни врз основа на констатации од извршен надзор каде е утврдено реемитување на програмски сервиси кои не се регистрирани во Агенцијата согласно членот 141 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, донесе Решенија за изрекување на мерка јавна опомена на операторите КАБЕЛ ДОО Струмица и АНТЕНА АС КТВ ДООЕЛ Кичево.

Изречените мерки се достапни на следните линкови:

Кабел – (член 141 од ЗААВМУ) – 10.06.2021

Антена АС КТВ – (член 141 од ЗААВМУ) – 10.06.2021Accessibility

Accessibility