Извршен контролен програмски надзор врз операторот Дрим Сат ИПТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 16.06.2021г. – Врз операторот Дрим Сат ИПТВ од Гостивар, Агенцијата изврши контролен програмски надзор за да утврди дали операторот постапил по мерката јавна опомена упатена заради реемитување на програмски сервиси кои не се регистрирани во Агенцијата, согласно член 141 од ЗААВМУ.

Надзорот покажа дека операторот Дрим Сат ИПТВ во целост постапил по решението упатено од Агенцијата.

Извештајот е достапeн на линкот:

Дрим Сат ИПТВ – (член 141 од ЗААВМУ) – 16.06.2021Accessibility

Accessibility