Изречена мерка јавна опомена за ТВ Нова од Гевгелија

image_pdfimage_print

Скопје, 21 јуни 2021 година – Советот на Агенцијата на 18-та седница одржана на 17 јуни 2021 година, врз основа на констатации од извршен надзор каде е утврдено дека е спроведена промена на сопственичката структура без претходно да се извести Агенцијата и без истата да биде одобрена од страна на Агенцијата, донесе Решение за преземање мерка – јавна опомена за ТВ Нова од Гевгелија.

Изречената мерка е достапна на следниот линк:

ТВ Нова (член 41 став 1 и 2 од ЗААВМУ) – 21.06.2021Accessibility

Accessibility