Редовен административен надзор врз 4 издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 22 јуни 2021 година –  Врз издавачите на печатени медиуми Капитал Медиа Гроуп Скопје (издание бр. 1102 на Капитал), Медија Прес ВМ Битола (издание бр.2923 на Битолски весник), Медиум Боја 43 Штип (издание бр. 111 на Штипски глас) и Зенит Прес Плус Прилеп (издание бр.652 на Зенит), извршен е редовен административен надзор за обврската за објава на импресум.


Надзорот покажа дека обврската од Законот за медиуми е исполнета кај сите печатени медиуми.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на линкот:

Општ извештај (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 21.06.2021 Accessibility

Accessibility