Контролен програмски надзор врз операторот Тотал ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 24 јуни 2021 – Врз операторот Тотал ТВ од Скопје, извршен е контролен програмски надзор за да се утврди дали е постапено по Решението за изрекување мерка јавна опомена упатено заради реемитување на програмските сервиси ТВ Канал 5, Алфа ТВ, Сител и Телма, кои не беа опфатени со потврдите за регистрација на програмски сервиси издадени од Агенцијата.

Надзорот покажа дека операторот постапил во целост по упатеното Решение.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот:

Тотал ТВ (член 141 од ЗААВМУ) – 24.06.2021Accessibility

Accessibility