Вонреден административен надзор врз Македонско Ехо

image_pdfimage_print

Скопје, 21 јули 2021г. – Агенцијата спроведе вонреден административен надзор врз Друштвото за медиуми издаваштво и маркетинг ЕХО МЕДИА ГРУП издавач на „Македонско Ехо“ со цел да констатира дали истиот објавил податоци за назив и адреса на седиштето и уредништвото на печатениот медиум, податоци за одговорното лице, уредниците, печатницата, датум на печатење или препечатување и број на печатени примероци, согласно обврската од Законот за медиуми.

Со надзорот на изданието бр.3 од 15 јули 2021 година, на „Македонско Ехо“ е констатирано дека во целост е исполнета законската обврска.

Извештајот е достапен на линкот:

Македонско Ехо (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 21.07.2021Accessibility

Accessibility