Изречена мерка јавна опомена за операторот Кабел-Нет

image_pdfimage_print

Скопје, 25.08.2021 година – Советот на Агенцијата на 23-та седница одржана на 24 август врз основа на констатации од извршен надзор каде е утврдено реемитување на програмски сервиси кои не се регистрирани во Агенцијата согласно членот 141 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, донесе Решение за изрекување на мерка јавна опомена на операторот Кабел-Нет од Струмица.

Изречената мерка е достапна на следниот линк:

 Кабел-Нет – (член 141 од ЗААВМУ) – 25.08.2021Accessibility

Accessibility