Изречена мерка јавна опомена за Телевизија Сити

image_pdfimage_print

Скопје, 2 септември 2021 година – Советот на Агенцијата на 24-та седница одржана на 01 септември 2021 година врз основа на констатации од извршен надзор донесе решение за преземање мерка јавна опомена за  Сити Телевизија. од Скопје поради не емитување најмалку половина од законскиот миниум изворно создадена програма како македонски аудиовизуелни дела во периодот од 07:00 до 19:00 часот.

Изречената мерка е достапна на следниот линк:

Телевисија Сити – (член 92 став 3 од ЗААВМУ) – 02.09.2021Accessibility

Accessibility