Редовен програмски надзор врз 14 оператори на ЈЕКМ

image_pdfimage_print

Скопје, 2 септември 2021 – За обврската на операторите на ЈЕКМ кои реемитуваат програмски сервиси, во програмскиот пакет кој го нудат задолжително и бесплатно да се содржани програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, извршен е редовен програмски надзор врз 14 оператори.

Со надзорот е констатирано дека оваа обврска е исполнета кај сите оператори опфатени со надзорот.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на следниот линк:

Општ извештај за 14 оператори на ЈЕКМ (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 1.09.2021Accessibility

Accessibility