Редовен програмски надзор врз операторите Кабел и Глобалсат

image_pdfimage_print

Скопје, 03 септември 2021 – Редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите е извршен врз Кабел од Струмица и Глобалсат од Скопје .

Со надзорот е констатирано дека операторите постапиле согласно законските обврски.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

Кaбел – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 03.09.2021

Глобалсат – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 03.09.2021Accessibility

Accessibility