Редовен програмски надзор врз операторот Траншпед Трејд

image_pdfimage_print

Скопје, 03 септември 2021 – Редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите е извршен врз Траншпед Трејд од Скопје.

Со надзорот е констатирано дека операторот постапил согласно законските обврски.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на линкот:

Траншпед Трејд – (член 64 став 2 и член141 од ЗААВМУ) – 03.09.2021Accessibility

Accessibility