Редовен програмски надзор врз операторите А1 Македонија и Сигнал-Нет

image_pdfimage_print

Скопје, 15 септември 2021– Редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите е извршен врз А1 Македонија од Скопје и Сигнал-Нет од Куманово.

Со надзорот е констатирано дека операторите постапиле согласно законските обврски.

Извештаите од извршените надзори се достапени на линковите:

А1 Македонија – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 14.09.2021

Сигнал-Нет – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 14.09.2021Accessibility

Accessibility