Вонреден програмски надзор по добиена претставка врз ТВ Сител

image_pdfimage_print

Скопје, 01 октомври 2021 година – По добиена претставка од физичко лице, извршен е вонреден програмски надзор врз ТВ Сител за почитувањето на обврските за заштита на малолетната публика.

При надзорот беше утврдено дека радиодифузерот постапил согласно законскатa обврска од член 50 став 3 од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на следниот линк:

ТВ Сител – (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 01.10.2021Accessibility

Accessibility