Редовен програмски надзор врз операторите ИП Системс и Инел Интернационал

image_pdfimage_print

Скопје, 13 октомври 2021 – Редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите е извршен врз операторите ИП Системс и Инел Интернационал.

Со надзорот е констатирано дека операторите постапиле согласно законските обврски.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

ИП Системс – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 12.10.2021

Инел Интернационал (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 12.10.2021Accessibility

Accessibility