Редовен програмски надзор врз операторите Канал 16 и АС КТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 14 октомври 2021 – Редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите е извршен врз операторите Канал 16 и АС КТВ.

Со надзорот е констатирано дека операторите постапиле согласно законските обврски.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

 Канал 16  (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 13.10.2021

 АС КТВ –  (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 13.10.2021Accessibility

Accessibility