Редовен програмски надзор врз 8 кабелски оператори

image_pdfimage_print

Скопје, 27 октомври 2021 – За обврската на операторите на ЈЕКМ кои реемитуваат програмски сервиси, во програмскиот пакет кој го нудат задолжително и бесплатно да се содржани програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, извршен е редовен програмски надзор врз 8 оператори.

Со надзорот е констатирано дека оваа обврска е исполнета кај сите оператори опфатени со надзорот.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на следниот линк:

 Општ извештај – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 27.10.2021Accessibility

Accessibility