Редовен програмски надзор врз операторите Бив Пирамида и Винсат Кабел

image_pdfimage_print

Скопје, 11 ноември 2021 – Редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите е извршен врз операторите Бив Пирамида и Винсaт Кабел.

Со надзорот е констатирано дека операторите постапиле согласно законските обврски.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

Бив Пирамида  (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 10.11.2021

Винсат Кабел – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 10.11.2021Accessibility

Accessibility