Редовен програмски надзор врз 7 кабелски оператори

image_pdfimage_print

Скопје, 11 ноември 2021 – За обврската на операторите на ЈЕКМ кои реемитуваат програмски сервиси, во програмскиот пакет кој го нудат задолжително и бесплатно да се содржани програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, извршен е редовен програмски надзор врз 7 оператори.

Со надзорот е констатирано дека оваа обврска е исполнета кај сите оператори опфатени со надзорот.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на следниот линк:

Општ извештај – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 10.11.2021Accessibility

Accessibility