Редовен програмски надзор врз Антена Ас Ктв и КДС-Кабел Нет

image_pdfimage_print

Скопје, 12 ноември 2021 – Редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите е извршен врз операторот КДС-Кабел Нет од Прилеп.

Програмски надзор за обврската во програмскиот пакет кој го нудат операторите задолжително и бесплатно да се содржани програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис е извршен врз Антена Ас Ктв од Кичево. При надзорите не се констатирани прекршувања.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

Антена Ас Ктв –  (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 12.11.2021

КДС Кабел Нет – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 12.11.2021Accessibility

Accessibility