Редовен програмски надзор врз операторот Скрембл

image_pdfimage_print

Скопје, 22.11.2021 – Редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, и за обврската во програмскиот пакет кој го нудат операторите задолжително и бесплатно да се содржани програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, е извршен врз операторот Скрембл ДООЕЛ Ново Село.

При надзорите не се констатирани прекршувања.

Извештаите од извршените надзори се достапни на линковите:

Скрембл –  (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 22.11.2021

Скрембл – (член 64 став 2 и член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 22.11.2021Accessibility

Accessibility