1

Информација за одложување на настаните за Деновите на медиумска писменост

Скопје, 23 ноември 2021 – Имајќи предвид дека Владата прогласи тридневна жалост поради автобуската несреќа во Бугарија, во знак на почит кон жртвите и во знак на сочувство со нивните семејства, Мрежата за медиумска писменост и Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги одложуваат сите настани што требаше да се одржат на 24 и 25 ноември во рамки на Деновите на медиумска писменост 2021.

За новите термини на нивното одржување ќе следи дополнително известување.