Вонреден програмски надзор по службена должност врз Сити Телевизија

image_pdfimage_print

Скопје, 25.11.2021 –  Агенцијата изврши вонреден програмски надзор по службена должност врз Сити Телевизија, за обврската за емитување најмалку 30% програма изворно создадена како македонски аудио или аудиовизуелни дела.

Надзорот покажа дека на 4 ноември 2021 година Сити Tелевизија не го емитуваше законскиот минимум од 30% програма изворно создадена како македонски аудиовизуелни дела.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот:

Сити Телевизија (член 92 став 1 од ЗААВМУ) – 24.11.2021Accessibility

Accessibility