Изречена мерка јавна опомена за Универзитетско радио Студент ФМ 92,9

image_pdfimage_print

Скопје, 10 јануари 2022 година – Советот на Агенцијата на првата седница одржана на 05.01.2022 година, врз основа на констатации од извршен редовен административен надзор каде е констатирано прекршување на член 51 став 1 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, односно необезбедување на информации што треба да се достапни на корисниците, донесе Решение за изрекување на мерка јавна опомена на Универзитетско радио Студент ФМ 92,9 – Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ Скопје.

Изречената мерка е достапна на следниот линк:

Универзитетско радио Студент ФМ 92,9 – (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 05.01.2021Accessibility

Accessibility