Редовен програмски надзор врз операторот Македонски Телеком

image_pdfimage_print

Скопје, 07 февруари 2022 – За обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите коишто ги реемитуваат операторите, извршен е редовен програмски надзор врз операторот Македонски Телеком од Скопје.

При надзорот констатирано е дека кабелскиот оператор за своите корисници го реемитува програмскиот сервис “ALB Music”  кој не е опфатен со потврдите за регистрација на програмски пакети издадени од Агенцијата.

Извештајот е достапен на следниот линк:

 Македонски Телеком – (член 64 став 2 член 141 став 13 од ЗААВМУ) – 07.02.2022Accessibility

Accessibility