Изречена мерка јавна опомена на операторот Македонски Телеком

image_pdfimage_print

Скопје, 10 февруари 2022г.  – Советот на Агенцијата на 5-та седница одржана на 09 февруари 2022 година, врз основа на констатации од извршен надзор каде е утврдено непочитување на обврската за регистрација на програмските сервиси кои Македонски телеком од Скопје ги реемитувал за своите корисници, донесе Решение за јавно опоменување и за исклучување на реемитувањето на спорниот ТВ канал.

Мерката јавна опомена е достапна на линкот:

Македонски Телеком –  (член 141 од ЗААВМУ) – 10.02.2022Accessibility

Accessibility