Редовен административен надзор врз 13 издавачи на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 15 февруари 2022 – Врз 13 издавачи на печатени медиуми извршен е редовен административен надзор за обврските за објава на импресум. Надзорот ги опфати печатените медиуми Нова Македонија, Слободен печат, Вечер, Коха, Лајм, Капитал, Фокус, Економија и бизнис, Порта 3, Убавина и здравје, Битолски весник, Зенит и Штипски глас.

Надзорот покажа дека обврската од Законот за медиуми е исполнета кај сите печатени медиуми.

Извештајот од извршениот надзор е достапен на линкот:

Општ извештај – (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 15.02.2022Accessibility

Accessibility