Редовен програмски надзор врз Дрим Сат ИПТВ, Македонски Телеком и Нафи и Беко

image_pdfimage_print

Скопје, 15 февруари 2022г. – За обврските кои операторот е должен во програмскиот пакет задолжително и бесплатно да ги содржи програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, извршен е редовен програмски надзор врз операторите Дрим Сап ИПТВ, Македонски Телеком и Нафи и Беко.

Со надзорот е констатирано дека операторите постапиле согласно законските обврски од член 143 став 3 од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на линкот:

Општ извештај – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 14.02.2022Accessibility

Accessibility