Изречена мерка јавна опомена на ТВ Алфа

image_pdfimage_print

Скопје, 22.02.2022 година – Советот на Агенцијата на 6-та седница одржана на 21.02.2022 врз основа на констатации од извршен надзор донесе решение за преземање мерка јавна опомена за ТВ Алфа од Скопје поради повредата на членот 50 став 3 од ЗААВМУ кој се однесува на заштита на малолетната публика.

Изречената мерка е достапна на следниот линк:

ТВ Алфа (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 22.02.2022Accessibility

Accessibility