Редовен програмски надзор врз четири оператори на ЈЕКМ

image_pdfimage_print

Скопје, 15 март 2022 – За обврските според кои операторите на ЈЕКМ се должни во програмскиот пакет кој го реемитуваат задолжително и бесплатно да се содржани програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис, извршен е редовен програмски надзор врз операторите Глобал Сат, Инфел-КТВ, Кабел-Нет и Пет Нет.

Со надзорот е констатирано дека операторите постапиле согласно законските обврски од член 143 став 3 од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на линкот:

Општ извештај – (член 143 став 3 од ЗААВМУ) – 15.03.2022Accessibility

Accessibility