Вонреден програмски надзор врз ТВ Канал 5

image_pdfimage_print

Скопје, 18 март 2022 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги врз основа на писмена иницијатива поднесена од граѓанска организација за начелата – посебна забрана за поттикнување или ширење дискриминација, нетрпeливост или омраза врз основа на забранетите дискриминаторски основи, спроведе вонреден програмски надзор врз ТВ Канал 5 од Скопје.

Надзорот покажа дека ТВ Канал 5, во емисијата „Само вистина“ емитувана на 21 февруари 2022 година не ги прекршила посебните забрани од членот 48 од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на следниот линк:

ТВ Канал 5 – (член 48 од ЗААВМУ) – 18.03.2022Accessibility

Accessibility