Изречена мерка јавна опомена на операторот Алтра – Сат 2000

image_pdfimage_print

Скопје, 18 март 2022г.  – Советот на Агенцијата на 11-та седница одржана на 18 март 2022 година, врз основа на констатации од извршен надзор каде е утврдено непочитување на обврската за регистрација на програмските сервиси кои Алтра-Сат 2000 ги реемитувал за своите корисници, донесе Решение за јавно опоменување и за исклучување на реемитувањето на спорните ТВ канали.

Мерката јавна опомена е достапна на линкот:

 Алтра – Сат 2000 – (член 141 од ЗААВМУ) – 18.03.2022Accessibility

Accessibility