Вонреден програмски надзор врз Алфа ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 22 март 2022 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги врз основа на писмена иницијатива поднесена од граѓанска организација за начелата – посебна забрана за поттикнување или ширење дискриминација, нетрпeливост или омраза врз основа на забранетите дискриминаторски основи, спроведе вонреден програмски надзор врз ТВ Алфа од Скопје.

Надзорот покажа дека ТВ Алфа, во емисијата „Што не е јасно“ емитувана на 23 февруари 2022 година не ги прекршила посебните забрани од членот 48 од ЗААВМУ.

Извештајот е достапен на следниот линк:

ТВ Алфа – (член 48 од ЗААВМУ) – 22.03.2022Accessibility

Accessibility