Редовен административен надзор врз 5 национални телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 8 април 2022г.  За законските обврски коишто се однесуваат на објава на импресум, информации коишто треба да се направат достапни на корисниците и за објава на идентификација на радиодифузерот, редовен административен надзор е извршен врз ТВ Алфа, ТВ Алсат – М, ТВ Кaнал 5, ТВ Телма и ТВ Сител.

Со надзорот е констатирано дека ТВ Алсат – М на 22 март 2022 година, во дел од емитуваните програми, не ги објави податоците за импресум што е должна телевизијата да ги емитува на соодветното место за секоја содржина од програмскиот сервис.

Извештаите се достапни на следните линкови:

 ТВ Алфа – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Алсат – М – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Канал 5 – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Телма – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Сител – (член 14 од ЗМ, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 08.04.2022Accessibility

Accessibility