Редовен програмски надзор врз ТВ Алфа, ТВ Алсат – М, ТВ Кaнал 5, ТВ Телма и ТВ Сител

image_pdfimage_print

Скопје, 8 април 2022г. – Редовен програмски надзор за почитувањето на правилата при емитување аудиовизуелни комерцијални комуникации, заштита на малолетната публика, користење телефонски услуги со додадена вредност и телефонско гласање, емитување игри на среќа и обезбедување квизови или други облици на наградно учество е извршен врз ТВ Алфа, ТВ Алсат – М, ТВ Кaнал 5, ТВ Телма и ТВ Сител.

Со надзорот е констатирано дека на програмата на ТВ Сител на 22 март 2022 година се емитувани репризно и премиерно издание од забавно-документираната емисија „Брза кујна“, кои не беа означени како програма во која се пласирани производи.

Извештаите се достапни на следните линкови:

ТВ Алфа – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Алсат – М – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Канал 5 – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Телма –  (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 08.04.2022

ТВ Сител – (член 50 став 3, членови 53, 54, 55, 98, 99, 100 и 101, член 52, член 93 и член 94 од ЗААВМУ) – 08.04.2022Accessibility

Accessibility