Вонреден програмски надзор врз Г-ТВ Телевизија

image_pdfimage_print

Скопје, 28 април 2022г. – Агенцијата по службена должност изврши вонреден програмски надзор врз Г-ТВ Телевизија за обврските при употреба на јазикот во програмите на радиодифузерот.

Со надзорот е констатирано дека Г-ТВ Телевизија на програмата емитувана на 11 април 2022, цртаниот филм „Пинк Пантер“ (Pink Panter Pinkozoic Era) го емитувалa изворно на англиски јазик без да обезбеди превод на албански јазик, македонски или турски јазик, односно на јазиците на кои што медиумот емитува програма согласно дозволата.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Г-ТВ Телевизија – (член 64 став 1 од ЗААВМУ) – 27.04.2022Accessibility

Accessibility