Изречени мерки јавна опомена за ТВ Сител и ТВ Алсат-М

image_pdfimage_print

Скопје, 28.04.2022 година – Советот на Агенцијата на 16-та седница, одржана на 27 април изрече две мерки за јавна опомена, од кои една за ТВ Сител поради прекршување на обврските при пласирање производи, додека втората за ТВ Алсат М поради не објавување на податоци за импресум.

Мерките јавна опомена се достапни на линковите:

ТВ Сител (член 55 став 5 од ЗААВМУ) – 27.04.2022

ТВ Алсат-М (член 14 од ЗМ) – 27.04.2022Accessibility

Accessibility